Efter at have ligge stille i mere end 14 dage er KBL i gang igen.  I pausen har kvindelandsholdet spillet 2 kampe i kvalifikationen til EM-2023. Desværre blev det til nederlag i begge kampe. I en fyldt Gentoftehal blev holdet slået af Montenegro med 60-67 og 3 dage senere blev det til et nederlag mod Østrig på 66-63. Danmark lå ellers inden de 2 nederlag i en gunstig position om at komme med til EM-slutrunden, men med nederlagene ser du nu meget svært ud. Hvis Montenegro slår Østrig hjemme den 9. februar næste år så kan Danmark ikke længere kvalificere sig. Taber Montenegro kampen så har Danmark pludselig fået en ny mulighed som til at starte med skal betyde sejr over Montenegro den 12. februar 2023 på udebane. Sker dette scenarie vil alle 3 hold i puljen nemlig have vundet 2 og tabt 2 kampe. Og så er målscoren i alle kampene pludselig afgørende for hvem der kvalificere sig til EM.

Men tilbage til KBL. 2 kampe spilles i på lørdag og Kvindebasketligaens “ekspert” Jan Gjettermann kommer her med sine bud.

Aabyhøj IF – SISU lørdag den 3. december kl. 14:00 i Aabyhallen

En utrolig vigtig kamp for begge hold, der kæmper om den sidste plads for at komme med i slutspillet. I tabellen har hjemmeholdet 2 point efter 7 kampe mens gæsterne fra Gentofte ligger sidst uden sejre endnu. 

Aabyhøjs eneste sejr i denne sæson er kommet mod netop SISU og en ny sejr vil betyde at holdet for alvor ligger afstand til SISU. Vinder SISU derimod er holdene helt lige og så kan de 2 indbyrdes opgør senere i sæsonen meget vel blive afgørende for hvem der snupper den sidste slutspilsplads.

Jeg tror at det bliver et tæt opgør og det er derfor meget svært at spå hvem der trækker det længste strå. Aabyhøj har en fordel af hjemmebanen, mens SISU sikkert kommer topmotiveret for at få sæsonens første point.

BMS Herlev – AKS Falcon lørdag den 3. december kl. 14.00 i Skovlundehallen

Gæsterne fra Frederiksberg har vundet sæsonens 7 kampe indtil videre og kan meget vel snuppe den 8. sejr her. Hjemmeholdet er lige nu på 3. pladsen med 8 point efter 4 sejre og 2 nederlag og skal vinde denne kamp for at hænge med BK Amager som pt ligger på 2. pladsen i tabellen.

Begge hold havde spillere med på landsholdet og kan det betyde at begge hold har fået trætte spillere hjem. Det kan have betydning for om begge hold kan komme til at trække mere på bænkspillerne end man plejer.

Jeg tror også at det bliver en tæt kamp i Skovlundehallen, men gæsterne fra AKS er lige en tand bedre og det er det der gør udslaget i dages kamp. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *