Kvindebasketligaen består af 5 hold og det er alt for lidt og meget sårbart når kigger fremad på de kommende sæsoner.

Basket Danmark og KBL er derfor nødt til at få flere piger til at spille basket og få dem der allerede spiller basket til at spille endnu længere.

Der foregår heldigvis rigtig mange spændende tiltag ude i klubberne, hvor arbejdsomme ildsjæle forsøger at trække flere piger ind i klubberne, men der er fortsat mange klubber specielt i Jylland hvor der ingen pigespillere er eller blot ganske få.

En af disse ildsjæle findes i Lemvig Basketball klub, hvor 24-årige Anna Jacobsen for 5 år siden startede Girls United. Anna startede med 5 klubber hvorfra hun fik samlet pigerne, der ellers var vant til at spille med og mod drenge, og i dag samarbejder Anna med 15 små klubber over hele Jylland og Fyn. 150 piger er med i projektet hvor de spiller, mødes til stævner og har et fællesskab på tværs af deres egen klub.

KBL har derfor taget initiativ til at stifte en ny pris – ÅRETS PIGEINITIATIV – som fremadrettet skal uddeles årligt.

KBL er derfor glade at kunne sige tillykke til Anna Jacobsen som den første modtager af prisen for hendes store arbejde med at få piger til at spille basket. Udover æren følger der også en donation på kr. 2500,- med til projektet.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *