Efter en weekend der stod på kvartfinaler i landspokalturneringens tegn genoptages KBL med 3 kampe i denne uge.

Men inden Kvindebasketligaens “ekspert” Jan Gjettermann kommer med sit bud på kampen vender vi lige tilbage til pokalkampen.

Fredag aften var der dømt de grønne mod de grønne da Aabyhøj 2 mødte Aabyhøj 1.  Ikke mange havde levnet 2. holdet nogle chance og det blev også til en komfortabelt sejr til 1. holdet på 83-44. Aabyhøj 1 skal nu spille mod AKS Falcon i den en af de 2 semifinaler.

Langt mere tæt var det i kampen mellem SISU og BK Amager. Efter en tæt kamp vandt hjemmeholdet med 79-77 uden at BK Amager var helt tæt på. En 3-point scoring i de døende sekunder fra Emelie Fogelstrøm var ikke nok til at vende kampen. SISU møder nu vinderen af opgøret mellem Høbas og BMS Herlev i sin semifinale. 

Kampen mellem Høbas og BMS Herlev skulle efter planen være afviklet lørdag eftermiddag men Høbas var ramt af corona og derfor blev kampen udsat. Kampen spilles nu i stedet for tirsdag den 25. januar 2022 kl. 20:30 i Rådhushallen.

Med 3 kampe i KBL i løbet af denne uge betyder det at AKS Falcon skal i ilden 2 gange. Og med tilskuerne tilbage i hallen er der rigtig meget at glæde sig til.

BMS – AKS Falcon onsdag den 19. januar kl. 19:00 i Herlevhallen

Det er 10 dage siden at begge har har været i aktion så måske er der lidt rust der skal bankes af i indledningen på kampen. Gæsterne fra AKS cruiser sikkert mod 1. pladsen i grundserien mens BMS Herlev kæmper med SISU om 3. pladsen, men holdet er kun 2 point foran Aabyhøj IF som pt ligger på 5. pladsen.

Jeg tror at at AKS Falcon er for stærke for det unge BMS Herlev hold og det ligner en sikkert sejr selvom AKS kun vandt med 13 point i klubbernes først opgør i sæsonen. 

Aabyhøj IF – BK Amager lørdag kl. 14:00 i Aabyhallen

Det var nok en overraskelse for mange at gæsterne fra BK Amager røg ud af pokalturneringen efter nederlaget til SISU. Vil nederlaget kunne vendes til noget positivt eller vil nederlaget stadigvæk sidde i spillerne efter den lange bustur til Aarhus.

BK Amager sidder dog solidt på 2. pladsen i grundspillet så et nederlag er ikke jordens undergang. En sejr til hjemmeholdet vil dog give 2 vigtige point i kampen om den livsvigtige 4. plads i grundserien.

Jeg tror det bliver en tæt kamp der først bliver afgjort i 4. periode og her vil gæsternes større rutine blive afgørende – så det ender med en kneben sejr til BK Amager med 5-7 point.

SISU – AKS Falcon søndag kl. 16:00 i Gentoftehallen

Den 3. og sidste kampe i denne uge en en lækkerbisken og vel nok også den kamp som vil trække flest tilskuer, efter at der er åbnet op igen for tilskuer til kampen.

AKS kommer men en kamp fra onsdag mod BMS Herlev i benene men SISU må sprudle af spilleglæde efter sejren over BK Amager i pokalturneringen. Kampen bliver også et interessant opgør mellem 2 af de helt store profiler i KBL i denne her sæson, nemlig hjemmeholdets Asta Blauenfeldt og gæsternes Emilie Hesseldal. 

Scoringsmæssigt er de 2 hold meget lige. SISU snitter 72,7 point pr. kamp mens AKS snitter 71,7 point. Så det kunne ligne et tæt kamp og det tror jeg også at det bliver, Men AKS vinder en tæt kamp med masser af point.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.