I samarbejde med Falck Danmark afholdte Kvindebasketligaen  i weekenden 3-5. september et førstehjælpskursus for alle ligaens spillere, trænere og staff i forbindelse med opstartsturneringen Zleep Tournament 2021, arrangeret af BMS Herlev. Initiativet er et led i Kvindebasketligaens mission om at være mere end en basketball liga.

Falcks dygtige instruktører vejledte deltagerne i både hjertemassage, brug af hjertestarter og hvordan man skal agere i kritiske situationer.

Bettina Balling, Forretningsfører i Kvindebasketligaen uddyber: For Kvindebasketligaen er det vigtigt at vi klæder vores spillere på til at kunne agere i disse situationer. Vi skal alle kunne træde til og yde den helt kritiske førstehjælp, skulle der være behov for det – det er et ansvar vi skal turde tage. Kvindebasketligaen vil gerne sikre, at vi tilbyder spillerne værktøjer, der ikke kun har fokus på basketball, men i lige så høj grad på livet udenfor banen. Holdene deltog holdvis i kurset i pauserne mellem kampene

Ena Viso, BK Amager: Førstehjælpskurset var et godt og lærerigt initiativ fra ligaens side. At kunne udøve førstehjælp tjener et vigtigt formål og det var rart at få det opfrisket. Udover det selvfølgelig var en alvorlig sag, var det også en god oplevelse at få som hold, da vi så hinanden fra nogle andre sider og det fungerede måske endda som en slags teambuilding, hvor vi rykkede tættere sammen.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.